دکتر جلیلی در نود و سومین جلسه حکمت سیاسی اسلام در قرآن گفت:
مقابل جهاد تبیین ما، دشمنان نیز در صدد تبیین تفکرات خود به نام آزادی رسانهای هستند. تمایز اندیشهی اسلامی با سایر اندیشهها، در هدف این تبیین است. در اندیشهی ما، تبیین علاوه بر اطلاعرسانی و انتقال دانش، برای هدایت سایرین است. اگر تبیین ما دارای چنین ویژگیای نباشد، تمایزی بین ما و سایرین نخواهد بود. قرآن کریم نیز هدف تبیین خود را «لِيُخْرِجَكُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ» میداند و یا در جایی دیگر میفرماید «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ». یعنی این تبیین برای شما مسئولیت ایجاد میکند.
در این مسیر، باید توجه داشته باشیم که تبیین ما، بدون رقیب و دشمن نخواهد بود و دشمنان در راه تبیین تلاش خواهند کرد ما را از مسیر منحرف کرده و یا مانع حرکت ما شوند (وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ قَبْلِكَ مِنْ رَسُولٍ وَلَا نَبِيٍّ إِلَّا إِذَا تَمَنَّىٰ أَلْقَى الشَّيْطَانُ فِي أُمْنِيَّتِهِ). بخشی از این تبیین نیز باید در راستای شناخت طرف مقابل باشد «لِتَسْتَبِينَ سَبِيلُ الْمُجْرِمِينَ». قرآن کریم میفرماید قرار نیست اگر مبنای صحیحی برای سایرین تبیین شد، همه آن را بپذیرند؛ «وَجَحَدُوا بِهَا وَاسْتَيْقَنَتْهَا أَنْفُسُهُمْ ظُلْمًا وَعُلُوًّا» اینگونه نیست که اگر طرف مقابل در مقابل استدلال منطقی ما ناتوان ماند و مبهوت شد، از اقدام خود دست بکشد؛ نمرود که در برابر استدلال محکم حضرت ابراهیم(ع) مبهوت شد، در واکنش به منطق حضرت، ایشان را به آتش انداخت.
برخی نیز در مقابل استدلال قوی شما، تلاش در انکار و پوشاندن این مسائل دارد. بنده به خاطر دارم که در زمان معاونت اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه، همتایان غربی بارها به بنده گفتند که آنچه ما از کشور شما میشنیدیم با آنچه امروز میبینیم، زمین تا آسمان تفاوت دارد.
در تاریخ نیز اقوامی بودهاند که میگفتند چون ما از سایرین قویتریم، پس نسبت به سایرین برتریجویی خواهیم کرد «فَأَمَّا عَادٌ فَاسْتَكْبَرُوا فِي الْأَرْضِ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَقَالُوا مَنْ أَشَدُّ مِنَّا قُوَّةً ۖ أَوَلَمْ يَرَوْا أَنَّ اللَّهَ الَّذِي خَلَقَهُمْ هُوَ أَشَدُّ مِنْهُمْ قُوَّةً ۖ وَكَانُوا بِآيَاتِنَا يَجْحَدُونَ». همان کاری که امروز امریکا نسبت که کانادا یا گرینلند و یا بحث تعرفههای اقتصادی در پیش گرفته است.
امروز مشاهده میکنیم که چگونه امپراطوری رسانهای غرب در صدد توجیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه است و حتی اندیشمند خود مانند هابرماس، جنایات رژیم صهیونیستی را توجیح میکند!
خداوند در قرآن کریم در موضوع سیاست خارجی میفرماید:«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا بِطَانَةً مِنْ دُونِكُمْ لَا يَأْلُونَكُمْ خَبَالًا وَدُّوا مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ ۚ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآيَاتِ ۖ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ» کسانی را که با شما در مقام دشمنی هستند، محرم خود ندانید زیرا اینها از هیچ فسادی علیه شما کوتاهی نخواهند کرد، از رنجهای شما، اظهار شادی و خوشحالی میکنند، هنگام سخن گفتن، کینه و دشمنی از دهانشان میبارد و آنچه در دل پنهان کردهاند، بزرگتر از آنچیزی است که بیان میکنند.
این توصیف از دشمنی دشمنان با ماست که خداوند متعال در قرآن کریم بیان فرمودهاند و در پایان آیه نیز تاکید دارد که«قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآيَاتِ ۖ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ» این مسائل برای شما تبیین شد اگر عاقل باشید.
نخست وزیر مقبور رژیم صهیونیستی، گلدا مایر، در کتاب خاطرات خود به صراحت اعتراف میکند که رژیم صهیونیستی، مخالفان خود را در کشورهای مختلف جهان ترور کرده است. قرآن کریم در توصیف چنین رویکردی میفرماید: «فَفَرِيقًا كَذَّبْتُمْ وَفَرِيقًا تَقْتُلُونَ» عدهای را به دروغ، تروریسم و انواع اتهامات متهم میکنند و عدهای دیگر را به شهادت میرسانند. منیر شفیق از پیشکسوتان مقاومت فلسطین در کتاب خاطرات خود به نام اخگر به گریبان، تمام سیر مسئله فلسطین را بیان میکنند. ایشان در خاطرات خود اشاره میکنند که رژیم صهیونیستی هرکس را که به طریقی، در راستای مخالفت با این رژیم نامشروع حرکت میکرد(از شاعران و نویسندگان تا سیاستمداران و گروههای نظامی) ترور میکرده است و نام این افراد را نیز ذکر میکند.
امروز در آستانهی روز ملی خلیج فارس قرار داریم. در این ایام، باید توجه داشته باشیم که دشمنان ما در طول تاریخ چه تلاشهایی برای تحت کنترل درآوردن خلیج فارس انجام دادند. ۶۰ کشور از کشورهای امروز جهان، جزو مستعمرات مستقیم انگلیس بودهاند که برخی از آنها نیز کشورهای بزرگی بودند اما کشور ما هیچگاه جزو مستعمرات مستقیم انگلیس نشد. دلیل این عدم موفقیت استعمارگران نسبت به اشغال کشور ما، روحیهی دینی و مبارزهی ملت ایران بود. مبارزات مردم ایران علیه استعمارگران نشان میدهد که چگونه ایمان به کمک حفظ ایران میآید.
۱۲۰ سال پیش، مرحوم آیت الله بلادی بوشهری که رهبر دینی قیام تنگستان و شهید رئیسعلی دلواری بود، در نظامنامهای که برای جنگ نوشتهاند و امروز در کتابی تحت عنوان «نظامنامهی حرب» چاپ شده است، تاکید داشتهاند که باید وقایع این جنگ و مقاومت در برابر استعمارگران ثبت و ضبط شود تا دشمنان نتوانند روایت جنگ را به نفع خود تحریف کنند و این دستور ایشان، در دورانی بود که دستگاه چاپ و دوربین عکاسی به تازگی اختراع شده بود. اگر امروز خلیج فارس، خلیج فارس است، به دلیل همین روحیهی اسلامی مردم مقاوم بوشهر مانند رئیسعلی دلواری و میرمهنا بوده است. ایران مرهون ایمان مردم خود است.
امروز یکی از بهترین بسترها برای تبیین مسائل، سینماست. یکی از تاسفهای بنده این است که دشمنان هنوز هم نسبت به جنگ جهانی دوم، تولیدات سینمایی دارند اما ما پس از یک سال و نیم از طوفان الاقصی، هنوز اثر قابل توجهی در این خصوص نداریم؛ البته در بعضی قالبهای هنری، کارهایی صورت گرفته است اما این تولیدات میتوانند بسیار بیشتر شوند. استفاده از هنر در جهاد تبیین، یکی از نیازهای مهم امروز ماست.
انتهای پیام/
ارسال نظرات