امیر نصیرزاده: ایران می‌تواند در زمینه مبارزه با تروریسم به زیمبابوه کمک‌های راهبردی کند

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دیدار با وزیر دفاع زیمبابوه گفت: تروریسم و سرریز شدن آن از مناطق مختلف به جنوب قاره آفریقا، از جمله مهمترین تهدیدات و دل‌نگرانی‌های دولت‌­های این منطقه به‌شمار می­‌رود و ایران می‌تواند در مبارزه با تروریسم به زیمباوه کمک‌های راهبردی کند.

 امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در دیدار با خانم «اوپا موچینگوری کشیری» وزیر دفاع جمهوری زیمباوه با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، قاره آفریقا در سیاست خارجی کشور ما همواره از جایگاه ویژه‌­ای برخوردار بوده است، اظهار داشت: این جایگاه متأثر از جوهره انقلاب اسلامی مبتنی بر حمایت از کشور‌های مستقل و انقلابی از یک­ سو و تلاش کشور‌های آفریقایی جهت کسب استقلال از نظام سلطه بوده است.

 

وی ادامه داد: سابقه­ درخشان دولت و ملت زیمبابوه در مبارزه با استعمار، نژادپرستی و آپارتاید نه تنها در قاره آفریقا؛ بلکه در جهان زبان­زد است و این دقیقاً همان نکته‌­ای است که زیمبابوه را در زمره­ دوستان خوب و قدیمی جمهوری اسلامی ایران در قاره آفریقا قرار داده است.

امیر سرتیپ نصیرزاده با بیان اینکه تعاملات ایران و زیمبابوه ریشه تاریخی داشته و همواره بر پایه دوستی و احترام متقابل بوده است، افزود: طی سال­‌های گذشته شاهد گسترش مناسبات دوجانبه بین دو کشور ایران و زیمبابوه بودیم و اطمینان دارم سفر آتی رئیس‌جمهور زیمبابوه به تهران نیز موجب تقویت و تحکیم روابط دوجانبه خواهد شد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تحولات سیاسی- امنیتی آفریقا به‌ویژه منطقه جنوب آفریقا به‌سبب حضور کشور‌های با اهمیتی همچون زیمبابوه را بسیار حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: در طول ۳-۲ سال گذشته شاهد یک نهضت و چرخش انقلابی توسط برخی از کشور‌های غرب آفریقا برای رهایی از حلقه­‌های وابستگی به استعمار نو بودیم و باید تأکید کنیم که جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری و حامی کشور‌های مستقل در جهت تأمین منافع ملی با تأکید بر هویت و فرهنگ آنان و دستیابی به منافع مشترک است که به‌سود ملت‌های مستقل خواهد بود.

وی با اشاره به تروریسم سازمان‌یافته توسط نظام سلطه در بسیاری از مناطق جهان گفت: تروریسم و سرریز شدن آن از مناطق مختلف به جنوب قاره آفریقا، از جمله مهمترین تهدیدات و دل‌نگرانی­‌های دولت‌­های این منطقه به‌شمار می­‌رود و از آنجایی که مواجهه با پدیده تروریسم پیش از هر چیزی نیازمند تجربه، آموزش و تجهیزات است، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به‌دلیل تجارب فراوان در مبارزه با پدیده تروریسم در سال‌های اخیر به کشور زیمباوه کمک‌های راهبردی کند.

امیر سرتیپ نصیرزاده با اشاره به کشتار‌های وحشیانه و قتل عام قریب به ۵۰ هزار نفر از مردم و به‌ویژه کودکان فلسطینی و لبنانی به‌سبب حمایت آمریکا و کشور‌های غربی و در سایه سکوت نهاد‌ها و مجامع بین‌المللی اظهار داشت: امروزه رژیم صهیونیستی به نمادی از تروریسم دولتی در جهان تبدیل شده است.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با استقبال از توسعه مناسبات دفاعی و تبادل هیأت­­‌های فنی میان دو کشور افزود: این امر موجب افزایش بازدارندگی دولت زیمبابوه در برابر تهدیدات امنیتی خواهد شد.

به‌دنبال استفاده از تجربیات برادران و خواهران خود در ایران در زمینه‌های مختلف هستیم

در ادامه نیز خانم «اوپا موچینگوری کشیری» وزیر دفاع زیمبابوه ضمن تشکر از میهمان‌نوازی طرف ایرانی، اظهار داشت: از این دعوت سپاسگزارم و همچنین لازم می‌دانم از طرف کشور خودم به ملت بزرگ ایران بابت سانحه بندر شهید رجایی تسلیت عرض کنم. ما نیز در این غم شریک هستیم و ابراز همدردی می‌کنیم و امیدواریم روح این عزیزان قرین رحمت الهی باشد.

وی افزود: روابط ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی وارد فصل جدیدی شده است.

وزیر دفاع زیمبابوه هدف اصلی این سفر را توسعه روابط در زمینه‌های مختلف عنوان کرد و گفت: علاوه بر حوزه‌های دفاعی به‌دنبال تعمیق روابط در حوزه‌های بین‌المللی، آموزشی، سلامت، معدن، کشاورزی و سایر موضوعات مهم روز دنیا هستیم که منجر به توسعه دو کشور خواهد شد.

وی در ادامه تأکید کرد: به‌دنبال این هستیم که از برادران و خواهران خود در ایران در زمینه‌های مختلف آموزش ببینیم و از تجربیات آنها استفاده کنیم تا در راستای روزآمدسازی و تقویت قدرت دفاعی گام برداریم.

ارسال نظرات

;