«محمدصادق جوادی حصار» از فعالین فتنه ۸۸ و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «در انتخابات ۱۴۰۰...اگر فردی از جنس دولت روحانی و آشنا به آن اتمسفر در افق برجام ظاهر شود و قصد داشته باشد گفتوگوهای بین ایران و غرب را ادامه بدهد فضایی در کشور ایجاد خواهد شد که به شور و نشاط بیشتر انتخابات ریاستجمهوری کمک خواهد کرد...بهترین راه این است که دولتی از جنس اعتدالی آقای روحانی یا حتی راست میانه مانند امثال علیلاریجانی و علیمطهری در دولت آینده نقشآفرینی کنند و اجازه ندهند کشور بیش از این دچار تنگناهای اقتصادی شود».
جوادی حصار در ادامه گفت: «موضوع کلیدی در این زمینه آن است که تیمی که برای مذاکره انتخاب میشود توانمند باشد و زبان گفتوگو با دنیا را بداند و ارادهای برای مرتفع کردن مشکلات اقتصادی کشور داشته باشد. اگر این اتفاق رخ بدهد و اگر سرپرست گروه فردی ماننـد آقــای ظــریف باشد خیلی خوب است».
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: «پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات چند سناریو محتمل است. نخست اینکه به همان شکل که بایدن عنوان کرده آمریکا دوباره به برجام بازگردد، اگر بایدن بلافاصله پس از حضور در کاخ سفید دوباره به برجام بازگردد فرصتی پیش خواهد آمد که پنج به علاوه یک به تعهدات خود عمل کند. در چنین شرایطی ایران نیز به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت و به آنها عمل خواهد کرد. به ازای انجام تعهدات طرفین گشایشهای اقتصادی برای ایران پیش خواهد آمد، تحریمها برداشته خواهد شد و فضای اقتصادی ایران رونق خواهد گرفت و فضای عمومی جامعه امیدوار خواهد شد. این وضعیت در اتمسفر سیاسی ایران نیز تغییر ایجاد خواهد کرد. گشایش و رونق اقتصادی در جامعه این امید را در بین مردم ایجاد خواهد کرد که برای انتخابات آینده از فضای دلسردی که در آن قرار دارند، خارج شوند و با امیدواری و دلگرمی بیشتری به انتخابات ریاستجمهوری آینده نگاه کنند».

اظهارنظر این فعال اصلاح طلب درباره انتخابات ۱۴۰۰ از چند جنبه قابل بررسی اسست.
اول اینکه، اصلاح طلبان از یکسو مدعی هستند که دولت در ایران صرفا «تدارکاتچی» است و هیچ اختیاری ندارد و همه امور در دست دولت پنهان است و...از سوی دیگر در شرایطی که حدود ۷ ماه تا انتخابات ریاست جمهوری فاصله است، از هم اکنون تعداد زیادی کاندیدا معرفی کرده و برای حضور در پاستور سر و دست می شکنند.
دوم اینکه، طیف اصلاح طلب همواره دچار «قحط الرجال» بوده است. این طیف به هیچ عنوان قائل به جوان گرایی نیست و نام کاندیداهای زن نیز صرفا جنبه تبلیغاتی و نمایشی دارد و در نهایت فیلترهای عجیب و غریب مبتنی بر قبیله گرایی، اصلا اجازه نمی دهد که شایسته سالاری در این طیف رخ دهد.
سوم اینکه، اصلاح طلبان یدطولایی در «فرار از مسئولیت» دارند. این طیف به شدت علاقه دارد که افرادی که سابقه اصولگرایی دارند را به عنوان کاندیدا برگزیند و در صورت پیروزی وی، پس از قبضه کردن کابینه و در اختیارگرفتن وزارتخانه های کلیدی و معاونت های ریاست جمهوری و استانداری ها و...در زنگ حساب، با این ادعا که رئیس جمهور یک اصولگرا است و ما سهمی از کابینه نداریم، از پاسخگویی فرار کند.
چهارم اینکه، اصلاح طلبان به خوبی می دانند که از پایگاه اجتماعی مناسب و قابل قبول برخوردار نیستند و سرمایه اجتماعی خود را از دست داده اند، بنابراین این طیف در آستانه انتخابات با ترفند «مظلوم نمایی» و بیان این ادعا که کاندیدای ما اشخاص دیگری بودند و شورای نگهبان به آنها اجازه حضور نداد، اینگونه وانمود می کنند که ناچار شده اند که از یک شخص با سابقه اصولگرایی حمایت کرده و با این ترفند در پی جلب رای مردم هستند.
اظهارنظر جوادی حصار درباره ارتباط گشایش اقتصادی با انتخاب جو بایدن نیز به هیچ عنوان با واقعیت تناسب ندارد؛ چرا که بایدن پیش از این معاون اول دولت اوباما بوده است. همان دولتی که در اولین روز اجرای برجام، تحریمهای جدید علیه ایران وضع کرد.
همان دولتی که با عهدشکنی، قانون محدودیت ویزا و قانون آیسا و قانون وضعیت اضطراری علیه ایران را تصویب و تمدید کرد و بی عملی خود در اجرای تعهدات را آنقدر ادامه داد که مقامات ارشد دولت روحانی صراحتا اذعان کردند که دولت اوباما برجام را به صورت فاحش نقض کرده است.
مرغ ۲۵ هزارتومانی و دلار ۲۵ هزارتومانی و پرواز قیمت خودرو و مسکن و سکه همگی از نتایج عملکرد بسیار ضعیف و غیرقابل قبول دولت است؛ با اینحال اصلاح طلبان همچنان مدعی هستند که در ۱۴۰۰ به فردی از جنس دولت روحانی نیازمندیم.
|